فهرست مطالب

پژوهش های نوین در ریاضی - پیاپی 30 (خرداد و تیر 1400)

مجله پژوهش های نوین در ریاضی
پیاپی 30 (خرداد و تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/15
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمد فلاح*، رضا توکلی مقدم، علی پهلوانی، علیرضا سلامت بخش ورجوی صفحات 5-22

    در این مقاله، ارایه یک مدل بهینه سازی همزمان جایابی و تخصیص سرور برای شرکت تازه وارد در یک بازار رقابتی مورد توجه قرار گرفته است. هدف بیشینه سازی سود شرکت است. مشتریان به صورت احتمالی و بر اساس معیارهای قیمت، زمان سفر و زمان انتظار در صف، تسهیلات مورد نظر را انتخاب می کنند. همچنین فرض می شود میزان آگاهی مشتریان از سطوح زمان های انتظار در مراکز به صورت مرحله ای و طی استفاده های متوالی از شبکه افزایش می یابد. تقاضا به صورت کشش دار و تابعی از مطلوبیت مشتریان از طراحی کل شبکه و هزینه ارایه یک واحد خدمات در یک مرکز به صورت تابعی از تقاضای جذب شده آن تعریف می شود. برای حل مدل یک الگوریتم تکامل تفاضلی بهبود یافته توسعه داده شده و مسایل نمونه برای نمایش کارایی آن حل شده است. نتایج با روش های معرفی شده در تحقیقات پیشین مقایسه گردیدند. نتایج عددی حاکی از آن است که رویکرد پیشنهادی قادر است نسبت به روش های پیشین نتایج بهتری ارایه نماید و می تواند در حل مسایل کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: مدل های جایابی رقابتی، تخصیص سرور، زمان انتظار، کشش تقاضا
  • عصمت قریشی مدینه، امین محمودی* صفحات 23-30
    در این مقاله ارتباط میان همریختی های جبرهای باناخ B و A و همریختی های جبرهای باناخ (A⊗ B) را مورد مطالعه قرار داده و سپس به بررسی رابطه بین -σ میانگین پذیری ضعیف B و A و -σ میانگین پذیری ضعیف A⊗ B می پردازیم.
    کلیدواژگان: −σ میانگین پذیر ضعیف، −σ قطر تقریبی کراندار، −σ اشتقاق، ضرب تانسوری
  • فاطمه خوش کام، مهدی عباسی* صفحات 31-51

    هدف این از پژوهش، ارایه روشی مبتنی بر روش DEA-TOPSIS برای رتبه بندی DMUها در وضعیت تصمیم گیری گروهی می باشد. در روش پیشنهادی، پس از تشکیل تیم خبره و تعیین وزن آنها، DMUها، ورودی ها و خروجی ها تعیین و رتبه بندی DMUها طی سه مرحله انجام می شود. در مرحله اول با استفاده از فاصله اقلیدسی، ماتریس هر خبره بی مقیاس شده و با حل مدل DEA متناظر با هر خبره، DMUها به دو گروه DMUهایی که طبق نظرات حداقل یک خبره ناکاراست و DMUهایی که طبق نظرات تمامی خبره ها کاراست تقسیم می شوند. در مرحله دوم رتبه DMUهای گروه اول با محاسبه میانگین حسابی موزون تعیین می شود. در مرحله سوم رتبه DMUهای گروه دوم با روش تاپسیس به ازای هر خبره مشخص شده و سپس رتبه های نهایی با استفاده از روش امتیازدهی وزن دار بردا محاسبه می شوند. در ادامه، روش پیشنهادی برای رتبه بندی شش مسیر استراتژی اقیانوس آبی گروه صنعت و مدیریت ایرافا پیاده سازی شد. در ابتدا تیم خبرگان شامل 7 نفر از کارشناسان ارشد سازمان ایرافا تشکیل شد و وزن آنها مشخص شد. همچنین مشخص شد که شش مسیر تجدید ساختار مرزهای استراتژی اقیانوس آبی بر نوآوری در ارزش ایرافا (DMUها) موثر بوده و مدل DEA دارای چهار خروجی مطلوبیت، قیمت، هزینه و پذیرفتن می باشد. نتایج حل مدل های DEA خبرگان نشان داد که چهار مسیر در گروه اول و دو مسیر در گروه دوم قرار دارند. با اجرای روش امتیازدهی وزن دار بردا برای تعیین رتبه مسیرهای گروه دوم مشخص شد که ایجاد جذابیت های کارکردی یا احساسی برای مشتریان سازمان در اولویت اول قرار دارد.

    کلیدواژگان: رتبه بندی، DEA-TOPSIS گروهی، روش امتیازدهی وزن دار بردا، شش مسیر اصلی استراتژی اقیانوس آبی
  • فضه اختری فر*، محمدعلی اسدی گلمانخانه صفحات 53-60

    رسته لوسترنیک-اشنایرلمن و پیچیدگی توپولوژیکی پایا های مهمی از فضاهای توپولوژیک هستند که امروزه ریاضیدانان بسیاری علاقه مند به تحقیق و پژوهش در این زمینه می باشند. در این مقاله با پرداختن به اهمیت این دو مفهوم و کاربردهای آن برای شناخت برخی فضاها بویژه منیفلدها، رسته لوسترنیک اشنایرلمن و پیچیدگی توپولوژیکی برخی از آن فضاها را به ترتیب با استفاده از طول ناوی و طول مقسوم علیه های صفر محاسبه خواهیم کرد. از جمله منیفلدهایی که به محاسبه یپیچیدگی توپولوژیکی و رسته لوسترنیک اشنایرلمن آنها خواهیم پرداخت، برخی منیفلدهای گرسمن همچون (G_2 (R^4 و حاصلضرب منیفلدها بویژه حاصلضرب فضاهای تصویری حقیقی و ضرب گوه ای آنها خواهد بود. فرض کنیم (TC(X پیچیدگی توپولوژیکی فضای توپولوژیکی مسیر همبند X و (cat(X رسته لوسترنیک اشنایرلمن از فضای توپولوژیکی X را نشان دهد. در محاسبه دقیق این عددها ابتدا به محاسبه کران های بالا و پایین از فضاهای مورد نظر خواهیم پرداخت و تلاش خواهیم کرد با روش ها و تکنیک هایی عددهای آن کران ها را به هم نزدیکتر کرده و عدد دقیق آن را بدست آوریم. در این مقاله طول ناوی و طول مقسوم علیه های صفر یک فضا بعنوان کران های پایین جهت محاسبه ی TC و cat ابزار محاسباتی دقیقی برای محاسبه ی این عدد ها می باشند.

    کلیدواژگان: طول ناوی، ضرب گوه ای، رسته ی قوی، طول مخروطی
  • آتسا پارساپور*، خدیجه احمدجواهری صفحات 61-74

    گراف خط مکرر مرتبه k گراف Г را با نماد LK (Г) نمایش می دهیم و LK (Г)=L(LK-1 (Г)). در حالت خاص, L0 (Г)=Г وL1 (Г)=L (Г) . اندیس چنبره ای (و تصویری) گراف Г, کوچک ترین k ای است که به ازای آن k-امین گراف خط مکرر گراف Г غیرچنبره ای (و غیرتصویری) باشد. هرگاه LK(Г) به ازای هر k≥0, چنبره ای (و تصویری) باشد, قرار می دهیم: ∞ =ξT (و∞=ξP). گراف ژاکوبسون وابسته به حلقه جابجایی یک دار R, که با نماد JR نمایش داده می شود, یک گراف ساده با مجموعه ریوس RJ(R) است و دو راس متمایز x و y در آن مجاور هستند اگر و فقط اگر 1-xy عنصر یکال R نباشد. در این مقاله, اندیس های چنبره ای و تصویری گراف ژاکوبسون بررسی شده است. ما یک رده بندی از اندیس های مذکور گراف ژاکوبسون ارایه می دهیم. اندیس چنبره ای و تصویری گراف ژاکوبسون نامتناهی است یا حداکثر دو.

    کلیدواژگان: گراف ژاکوبسون، گراف خط مکرر، اندیس چنبره ای، اندیس تصویری
  • غلامرضا مقدسی*، نسرین سروقد صفحات 75-89

     مفهوم انژکتیوی یک شی در یک رسته‎ مفهوم انژکتیوی یک شی در یک رسته نسبت به رده های مختلفی از تکریختی های آن رسته همواره مورد مطالعه بوده است. ما در این مقاله، مفهوم تکریختی های اول مرتب منظم را در رسته S-سیستم های مرتب جزیی روی تکواره مرتب جزیی S تعریف کرده و به مطالعه M-انژکتیوی اشیاء آن رسته می پردازیم، که M یک رده از تکریختی های اول مرتب منظم می باشد. بعلاوه، رفتار این تکریختی ها را نسبت به ساختارهایی مانند حاصلضرب، هم حاصلضرب و مجموع مستقیم و عقب بر و جلوبر S -سیستم های مرتب جزیی مورد بررسی قرار می دهیم. هدف نهایی ما، پیدا کردن رابطه بین انژکتیوی اول مرتب منظم یک شی و توسیع های اول مرتب از آن است.

    کلیدواژگان: سیستم های مرتب جزیی اول مرتب، تکریختی های اول مرتب منظم، انژکتیوی اول مرتب منظم
  • سیامک یاسمی*، سید عباس سید میرزایی صفحات 91-105

    در جبرجابجایی ترکیبیاتی، روش های متعددی برای برقراری ارتباط بین اشیای ترکیبیاتی و اشیای جبری وجود دارد. در این مقاله از طریق متناظر کردن ایده آل های تک جمله ای با گراف ها و مجتمع های سادکی به مطالعه این اشیاء می پردازیم. مهمترین ایده آل های تک جمله ای قابل بحث ، ایده آل های یالی و ایده آل های استنلی - ریزنر مجتمع های سادکی می باشند. فرض کنید r یک عدد صحیح مثبت باشد. ایده آل تک جمله ای I ، خطی تا r مرحله اول نامیده می شود هرگاه، برای بعضی اعداد صحیح چون d و برای تمام 0≤i

    کلیدواژگان: مجتمع های سادکی (d، r) -وتری، تحلیل خطی، ایده ال استنلی - ریزنر، مجتمع های سادکی d -بعدی
  • الهام ایلکا، امین محمودی* صفحات 107-117

    فرض کنیم A یک جبر باناخ دوگان و φ یک همریختی w^*- پیوسته از A به C باشد. در این مقاله, تصویری بودن C_φ را به عنوان A- دومدول و همچنین به عنوان WAP〖(A^*)〗^*- دومدول بررسی خواهیم نمود.فرض کنیم A یک جبر باناخ دوگان و φ یک همریختی w^*- پیوسته از A به C باشد. در این مقاله, تصویری بودن C_φ را به عنوان A- دومدول و همچنین به عنوان WAP〖(A^*)〗^*- دومدول بررسی خواهیم نمود.فرض کنیم A یک جبر باناخ دوگان و φ یک همریختی w^*- پیوسته از A به C باشد. در این مقاله, تصویری بودن C_φ را به عنوان A- دومدول و همچنین به عنوان WAP〖(A^*)〗^*- دومدول بررسی خواهیم نمود.فرض کنیم A یک جبر باناخ دوگان و φ یک همریختی w^*- پیوسته از A به C باشد. در این مقاله, تصویری بودن C_φ را به عنوان A- دومدول و همچنین به عنوان WAP〖(A^*)〗^*- دومدول بررسی خواهیم نمود.فرض کنیم A یک جبر باناخ دوگان و φ یک همریختی w^*- پیوسته از A به C باشد. در این مقاله, تصویری بودن C_φ را به عنوان A- دومدول و همچنین به عنوان WAP〖(A^*)〗^*- دومدول بررسی خواهیم نمود.

    کلیدواژگان: مدول تصویری، φ-میانگین پذیری، جبرهای باناخ دوگان
  • مهدی بازیار دیزآبادی، عین الله دیری*، عزت الله بالوئی جامخانه صفحات 119-132

    هدف اصلی ما در این مقاله تحلیل برآوردگرهای بیز انقباضی پارامتر مقیاس توزیع نمایی دوپارامتری تحت تابع زیان آنتروپی تعمیم یافته بر اساس توزیع پیشین مزدوج و داده های سانسورشده نوع دوم فزاینده در حضور پارامتر مکان می باشد. به همین منظور در این مقاله ابتدا برآوردگر انقباضی پارامتر مقیاس را بر اساس برآوردگر بیزی که تحت تابع زیان تعمیم یافته آنتروپی و توزیع پیشین مزدوج به دست آمده ارایه داده و سپس کارایی برآوردگر پیشنهادی را با سایر برآوردگرها مثل، برآوردگر درستنمایی ماکزیمم ، برآوردگر بیز، برآوردگر بیز تجربی و برآوردگر بیز انقباضی تجربی مورد بررسی قرار می دهیم. روشی که ما در این مقاله برای بدست آوردن برآوردگر بیز تجربی و برآوردگر بیز انقباضی تجربی استفاده شده، روش حدسی است. با استفاده از شش طرح مختلف و داده های شبیه-سازی شده و توزیع های پیشین جفری و هارتیگان، کارایی برآوردگرهای پیشنهادی با هم مقایسه می شوند، نهایتا با استفاده از داده های واقعی کارایی برآوردگرهای پیشنهادی مورد بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: برآوردگر بیزی انقباضی، توزیع نمایی دوپارامتری، تابع زیان آنتروپی تعمیم یافته، طرح سانسور نوع دوم فزاینده
  • فاطمه باباکردی* صفحات 133-139

    هرگاه یک ماتریس مربع و نامنفرد باشد یا به عبارت دیگر سطرها (یا ستونهای) آن مستقل خطی باشد، گوییم ماتریس معکوس پذیر است. در سالهای اخیر در زمینه های مختلف ریاضی کاربردی این نیاز احساس می شد که برای ماتریس های منفرد و مستطیلی نیز به محاسبه ی معکوس بپردازیم. اینجا بود که معکوس با این ویژگی ها که برای یک دسته بزرگتر از دسته ی ماتریس های نامنفرد وجود داشته باشند و برخی از ویژگیهای معکوس معمول را داشته باشند و وقتی ماتریس نامنفرد باشد همان معکوس معمول را بدهد، تعریف شد که معکوس تعمیم یافته یا شبه معکوس نامیده شد، که در این مقاله به مرور متداول ترین آنها از جمله معکوس و Moore-penrose و معکوس Drazin ومعکوس گروهی و معکوس Ep خواهیم پرداخت و ساختار بلوکی برای این معکوس های تعمیم یافته را در پایان بیان می کنیم. مثالهای عددی در پایان نمونه ای از این معکوس ها را نشان میدهد

    کلیدواژگان: ماتریس منفرد، ماتریس نامنفرد، معکوس تعمیم یافته، نمایش بلوکی
  • زهرا یاراحمدی صفحات 141-150

    فرض می ‏کنیم یک گراف ساده ‌ی بدون جهت با مجموعه ریوس و مجموعه یال‌ های است. یک یال مانند به صورت در نظر گرفته می ‌شود، که در آن و گوییم و در گراف ریوس مجاورند. درجه راس از گراف برابر تعداد یال‌ هایی است که راس بر آن واقع است و آن را با نشان می‌ دهیم. یک شاخص توپولوژیک یک کمیت عددی است که به یک گراف نسبت داده می ‌شود به طوری‌که تحت یکریختی گراف‌ ها پایاست. فرض می ‌کنیم یک شاخص توپولوژیک روی گراف باشد، به ازای هر دو گراف یکریخت و ، داریم: . اولین شاخص‌ هایی که بر اساس درجه ریوس تعریف شده ‌اند، شاخص های زاگرب نوع اول و دوم می‌باشند. در این مقاله روی نوع دیگری ازین پایاهای گراف، به نام شاخص بی نظمی کامل مطالعاتی خواهیم داشت. شاخص بی نظمی کامل گراف به صورت تعریف می‌شود،. در این مقاله ابتدا دو روش انتقال روی زنجیرهای پولیومینو معرفی کرده سپس با استفاده از این انتقال‌ها، کران بالا و پایین برای شاخص بی نظمی کامل به دست می‌آوریم. به‌علاوه ثابت می کنیم که زنجیر خطی و زنجیر زیگزاگ ، فرینه های زنجیرهای پولیومینو تحت شاخص بی‌نظمی کامل می‌باشند.

    کلیدواژگان: انتقال، بی نظمی کامل، زنجیر پولیومینو، زنجیر خطی، زنجیر زیگزاگ
  • مرضیه شمس یوسفی صفحات 151-164

    در این مقاله شرط تجزیه‌پذیری برای گروه ‌های موضعا فشرده را معرفی و یک ساختار نرم-چندگانه برپایه جبر‌های فوریه و فوریه اشتیل یس روی گروه‌های دارای شرط تجزیه پذیری ارایه می‌کنیم. نشان می دهیم گروه های فشرده در این شرط صدق می کنند. این ساختار، نتایج شناخته ‌شده در حالت -جبرهای روی گروه‌ های فشرده و آبلی را تعمیم می‌بخشد. در انتها نگاشت‌های چندگانه-کراندار خاصی را روی جبرهای فوریه مطالعه می‌کنیم و برخی نتایج در این نظریه را بهبود می‌بخشیم.

    کلیدواژگان: فضا های نرم-چندگانه، جبر فوریه، جبرفوریه اشتیل یس، تجزیه متعامد، خاصیت تجزیه پذیری گروه های موضعا فشرده
  • حمیدرضا یوسف زاده صفحات 165-186

    در مسیله خدمات مراقبتی-درمانی در منزل (HHC)، تخصیص تیم‌های پزشکی به بیماران و زمان‌بندی اعضای آن‌ها به صورت دستی انجام می گیرد که چنین رویکردی یک فرآیند زمان‌بر بوده و گاها با تخصیص بهینه فاصله دارد. در این مقاله برآنیم تا با رویکردی ابتکاری جدید مبتنی بر زمان‌بندی پروژه با منابع محدود، به بررسی مسیله تخصیص زمان‌بندی جهت زمان‌بندی تیم‌های پزشکی به بیماران بپردازیم. از جمله مزیت‌های چنین رویکردی‌ می‌توان به استفاده از قضایا، مسایل نمونه‌ای استاندارد و شیوه‌های (فرا)ابتکاری متنوع زمان‌بندی جهت بهبود کیفیت تخصیص و همچنین تعیین حداقلی تعداد نیروهای انسانی مورد نیاز برای پوشش دادن تمام خدمات پزشکی درخواست شده توسط بیماران اشاره کرد. در این رویکرد با تعریف یک قاعده اولویت پویا و استفاده از شیوه زمان‌بندی موازی در قالب یک الگوریتم پیشنهادی به حل مسیله HHC می‌پردازیم. از جمله معیارهای ارزیابی برای بررسی کیفیت جواب‌های شدنی حاصل از زمان‌بندی‌ می‌توان به کمینه کردن مدت زمان سفر اعضای تیم‌های پزشکی، کاهش ساعات اضافه‌کاری، استفاده حداکثری از پتانسیل نیروهای انسانی و غیره اشاره کرد. مجموعه جواب‌های شدنی مسیله در محدودیت‌هایی مانند مدت زمان کاری قید شده در قرارداد، پنجره زمانی سخت هر خدمت، استراحت اجباری و تخصیص مطلوب تیم پزشکی به بیماران (متناسب با نوع خدمت خواسته شده توسط بیمار) صدق‌ می‌کنند. نتایج عددی حاصل از اعمال الگوریتم پیشنهادی بر روی مسایل کتابخانه‌ای کولیش، به منظور تجزیه و تحلیل رویکرد جدید ابتکاری آورده شده است که نشان از توانایی بالای این نوع رویکرد تبدیلی جدید در حل مسیله HHC دارد.

    کلیدواژگان: زمان بندی پروژه با منابع محدود، شیوه زمان بندی، قاعده اولویت، خدمات مراقبتی-درمانی در منزل
  • فرشته فروزش*، زهرا دهقانی پشترودی، طیبه واعظی زاده، مهدیه ابراهیم پور صفحات 187-207

    در این مقاله، ابتدا مفهوم ایده‌آل حالت توسعه یافته از I وابسته به B در MV-جبرهای حالت را معرفی می‌کنیم و سپس به بررسی پاره‌ای از ویژگی‌های مربوط به آن‌ها می‌پردازیم. در ادامه، یک قضیه ساختاری از ایده‌آل‌های حالت توسعه یافته در MV-جبر حالت را بیان می‌کنیم. بعلاوه، رابطه بین ایده الهای حالت توسعه یافته را با ایده الهای حالت اول و حالت ماکسیمال مورد مطالعه قرار می دهیم. سپس نشان می دهیم: اگر (A,τ) و (B,σ) دو MV-جبر حالت و f:A→B یک MV-همریختی حالت باشد بطوریکه f(A^')=B'. آنگاه شرایط زیر برقرارند: اگر I یک ایده‌آل حالت پایدار تحدید به زیر مجموعه B'⊆B باشد، آنگاه f^(-1) (I) یک ایده‌آل حالت پایدار تحدید به A'⊆A است. اگر f پوشا باشد، I یک ایده‌آل حالت پایدار تحدید به A'⊆A و Ker(f)⊆I باشد، آنگاه f(I) یک ایده‌آل حالت پایدارتحدید به B'⊆B است. در پایان، ثابت می‌کنیم کلاس S(B) مجموعه همه ایده‌آل‌های حالت توسعه یافته پایدار تحدید به B⊆A، در MV–جبرحالت (A,σ) ، یک مشبکه و یک جبر هایتینگ است.

    کلیدواژگان: ایده آل حالت توسعه یافته، MV-جبر حالت، زنجیر حالت، پایدار
  • علیرضا خلیلی، سید صادق صالحی امیری* صفحات 203-224

    فرض کنید S یک گروه ساده غیرآبلی است که با گروه L_2 (r) (جایی که r عدد اول مرسن است) یکریخت نمی باشد. در [1] مورتو حدس زد که اگر گروه متناهی G توسط عناصر از مرتبه p، که در آن p بزرگترین شمارنده اول مرتبه S است تولید شود و تعداد عناصر از مرتبه p درگروه های G وS برابر باشند، آن گاه G/(Z(G))≅S . در این مقاله درستی این حدس برای گروه های ساده پراکنده ثابت شده است.

    کلیدواژگان: مرتبه عنصر، گروه ساده، زیرگروه سیلو
|
  • Mohammad Fallah *, Reza Tavakkoli Moghaddam, Ali Pahlavani, Alireza Salamatbakhsh Pages 5-22

    This paper presents a simultaneous optimization model of location and server allocation for a company that enters into a competitive market. The goal is company's profit maximization. Customers are likely to select the facility based on price, travel time and queue time. Furthermore, as a contribution to the literature, it is assumed that customer awareness of the levels of waiting times in the facilities will increase in stages and over the successive uses of the facilities network. Demand is defined elastic and as a function of the customer's desirability of network’s design and the cost of delivering service at a facility is defined as a function of its demand attraction. An improved differential evolution algorithm has been developed to solve the model and sample problems to demonstrate its efficiency have been solved.

    Keywords: Location allocation, Competition, Congestion, Differential Evolution
  • Esmat Ghoraishi, Amin Mahmoodi * Pages 23-30
    We study the relation between homomorphisms of Banach algebras A and B with that of 𝒜⊗̂ ℬ. Then, we investigate 𝜎− weak amenability of (𝒜⊗̂ ℬ).We study the relation between homomorphisms of Banach algebras A and B with that of 𝒜⊗̂ ℬ. Then, we investigate 𝜎− weak amenability of (𝒜⊗̂ ℬ).We study the relation between homomorphisms of Banach algebras A and B with that of 𝒜⊗̂ ℬ. Then, we investigate 𝜎− weak amenability of (𝒜⊗̂ ℬ).We study the relation between homomorphisms of Banach algebras A and B with that of 𝒜⊗̂ ℬ. Then, we investigate 𝜎− weak amenability of (𝒜⊗̂ ℬ).We study the relation between homomorphisms of Banach algebras A and B with that of 𝒜⊗̂ ℬ. Then, we investigate 𝜎− weak amenability of (𝒜⊗̂ ℬ).We study the relation between homomorphisms of Banach algebras A and B with that of 𝒜⊗̂ ℬ. Then, we investigate 𝜎− weak amenability of (𝒜⊗̂ ℬ).
    Keywords: 𝜎− weak amenability, 𝜎− Bounded approximate diagonal, 𝜎− Derivation, Tensor product
  • Fatemeh Khoshkam, Mehdi Abbasi * Pages 31-51

    The purpose of this research is to present a method based on DEA-TOPSIS for ranking the DMUs in group decision making. In the proposed method, after creating an expert team and determining their weights, the DMUs, inputs and outputs are determined and ranked in three stages. In the first stage, by using Euclidean Distance, the matrix of each expert is normalized and consequently, the DEA models corresponding to each expert are solved. The DMUs are divided into two groups, the first group consists of DMUs where at least one experts’ opinion is inefficient and the second group consists of DMUs where the views of all experts are efficient. In the second stage, the rank of the DMUs of the first group is determined by calculating the weighted arithmetic average. In the third stage, the rank of the DMUs of the second group is determined using the TOPSIS method for each expert, consequently, the final rank of the DMUs is calculated using the Weighted Borda Scoring Method. Then the proposed approach was implemented to rank the six-paths of the Blue Ocean Strategy of the IRAFA industry and management group. The IRAFA team of experts, consisting of seven senior experts, was formed, and their weights were determined. It was also found that six paths to restructure the Blue Ocean Strategy (DMUs) are effective on IRAFA Value Innovation, and the DEA model has four outputs (utility, price, cost, and acceptance). The results of solving the DEA model of each expert showed that there are four paths in the first group and two paths in the second group. Applying the Weighted Borda Scoring Method to rank the DMUs of the second group shows that creating a functional-emotional orientation for the organization's customers is the top priority of IRAFA

    Keywords: Ranking, Group DEA-TOPSIS method, Weighted Borda Scoring Method, six main pathways of Blue Ocean strategy
  • Fezzeh Akhtarifar *, MohammadAli Asadi Golmankhaneh Pages 53-60

    Lusternik schnirelmann category and topological complexity are important invariant of topological spaces, now a days a lot of mathematician are interested to work in this area. In this paper in order to detect properties of spaces, we will compute Lusternik schnirelmann category and topological complexity of some of these spaces by computing the cup-length and zero-cup-length. These include the manifolds that we will calculate for the topological complexity and Lusternik Schnirelmann category are some of the Gressmannian manifolds, such as G_2 (R^4), and the products of manifolds, especially the products of the real projective spaces and their wedge products. Let TC(X) denotes the topological complexity of the path connected topological space X, and also cat(X) denots the Lusternik Schnirelmann category of topological space X. In the calculation of these numbers, we will first compute the upper and lower bounds of these invariants for considerable spaces, and we will try to approximate the boundaries with the methods and techniques to get the exact number. In this paper, we will use the cup-length and zero divisors cup length of spaces as the lower bounds for calculating TC and cat that are important computational tools for calculating these numbers.

    Keywords: cup-length, wedge product, strong category, cone-length
  • Atossa Parsapour *, Khadijeh Ahmad Javaheri Pages 61-74

    Given a graph Г, we denote the kth iterated line graph of Г by LK(Г) and LK(Г)=L(LK-1(Г)). In particular, L0(Г)=Г and L1(Г)=L(Г) is the line graph of Г. The toroidality (and projectivity) index of a graph Г is the smallest integer k such that the kth iterated line graph of Г is non-toroidal (and non-projective). We denote the toroidality index of a graph Г by ξT and the projectivity index of a graph Г by ξP. If LK(Г) is toroidal (and projective) for all k≥0, we define ξT=∞ (and ξP=∞). Let R be a commutative ring with nonzero identity. Then the Jacobson graph of R, denoted by 𝔍R, is defined as a simple graph with vertex set RJ(R) such that two distinct vertices x and y are adjacent if and only if 1 - xy is not a unit of R. In this paper, we study the toroidality and projectivity indices of Jacobson graphs. We give full characterization of this graph with respect to its toroidality and projectivity indices. Moreover, the toroidality and projectivity index of Jacobson graph is either infinite or two.

    Keywords: Jacobson graph, Iterated line graph, Toroidality index, Projectivity index
  • Gholamreza Moghaddasi *, Nasrin Sarvghad Pages 75-89

    Injectivity with respect to some subclasses of monomorphisms in a category has been studied. In this article, we define the notion of regular poprime monomorphism in the category of S-posets with a monotone action of a pomonoid S on them and study M-injectivity where M is a subclass of regular poprime monomorphisms. More ever, we characterize their behaviour considered constructions such as the product, coproduct, direct sum, pullbacks, and pushouts of S-posets. The main purpose of this paper is to find a relation between regular poprime injective and poprime extensions of S-posets.

    Keywords: Poprime sub S-poset, regular poprime monomorphism, regular poprime injective
  • Siamak Yassemi *, Seyed Abbas Seyed Mirzaei Pages 91-105

    There has been many researches in the field of combinational commutative algebra; however, what makes this research distinct from the previous ones is its focus on monomial ideals and their connection to graphs. The present study aims at various goals one of which is analyzing the existence of linear resolution of such ideals. Concerning combinatorial commutative algebra there are numerous methods for creating connection between combinational objects and algebric objects‎. ‎This article is to study such objects through corresponding monomial ideals with graphs and simplicial complexes‎. ‎The most significant treatable ideals of simplicial complex include edge ideal and Stanly-Reisner ideal‎. Let r be a positive integer. A monomial ideal I is said to be linear in the first r steps, if for some integer d , β_(i.i+j) (I)=0 for all 0≤i

    Keywords: (d.r) -chorded simpicial complex‎, ‎Linear resolution‎, ‎Stanley--Reisner ideal, d-dimensional Simplicial complex
  • Elham Ilka, Amin Mahmoodi * Pages 107-117

    Let A be a dual Banach algebra, and let φ be a w^*-continuous homomorphism from A to C.In this paper we study the projectivity of C_φ as a A-bimodule as well as a WAP〖(A^*)〗^*-bimodule.Let A be a dual Banach algebra, and let φ be a w^*-continuous homomorphism from A to C.In this paper we study the projectivity of C_φ as a A-bimodule as well as a WAP〖(A^*)〗^*-bimodule.Let A be a dual Banach algebra, and let φ be a w^*-continuous homomorphism from A to C.In this paper we study the projectivity of C_φ as a A-bimodule as well as a WAP〖(A^*)〗^*-bimodule.Let A be a dual Banach algebra, and let φ be a w^*-continuous homomorphism from A to C.In this paper we study the projectivity of C_φ as a A-bimodule as well as a WAP〖(A^*)〗^*-bimodule.Let A be a dual Banach algebra, and let φ be a w^*-continuous homomorphism from A to C.In this paper we study the projectivity of C_φ as a A-bimodule as well as a WAP〖(A^*)〗^*-bimodule.

    Keywords: projective module, φ- amenable, dual Banach algebra
  • Mehdi Bazyar Dizabadi, Einolah Deiri *, Ezzatallah Baloui Jamkhaneh Pages 119-132

    Our main objective in this paper is to analyze Bayesian Shrinkage Estimators of the parameter of two-parameter Exponential Distribution Scale under General Entropy Loss Function based on the prior conjugate distribution and Progressive Type-II Censored Data in the presence of the location parameter. To this end, in the present paper, firstly, we present Shrinkage Estimator of scale parameter based on the Bayesian estimator that obtained under General Entropy Loss Function, and prior conjugate distribution, and then investigate the efficiency of the proposed estimator with other estimators, such as maximum likelihood estimator, Bayes estimator, empirical Bayesian estimator, and empirical Bayesian Shrinkage Estimator. The method used in this paper to compute empirical Bayesian estimator, and empirical Bayesian Shrinkage Estimator is guessing. Using simulated data based on Monte Carlos’ method, under six censorship schemes and with two prior distributions of Jeffrey and Hartigan, the effectiveness of estimators is compared. Finally, using actual data, the efficiency of the proposed estimators will be examined.

    Keywords: Bayes Shrinkage Estimation, Two Parameter Exponential Distribution, General Entropy Loss Function (GELF), Progressive Type-II Censored Data
  • Fatemeh Babakordi * Pages 133-139

    If a matrix is square and nonsingular namely its rows (or columns) are linear independent, it is said that the matrix is invertible. In recent years, in various fields of applied mathematics, there has been a need to find the inverse of singular and rectangular matrices. Therefore, an inverse was defined that founds the inverse for larger class of nonsingular matrices while still having some properties of conventional inverse which gives the same inverse when the matrix is nonsingular. This inverse is called generalized inverse or quasi-inverse. In this paper, the most common types of such inverse are investigated.

    Keywords: Singlar matrix, Non singlar matrix, Generalized inverse, Block structure matrices
  • Zahra Yarahmadi* Pages 141-150

    Let be a simple and undirected graph, consists of a set of vertices and a set of edges If the vertices and are connected by an edge then we write . For any vertices , the degree of a vertex in , denoted by , is the number of edges of incident with . A topological index is a numerical quantity related to a graph which is invariant under graph automorphisms, Let be a topological index of a graph , for every graph isomorphic to , we have . The first of topological indices, which based on degree of vertices of graphs are first and second Zagreb indices. In this paper we study on another kind of this graph invariants called total irregularity. The total irregularity of G is a graph invariant and defined as the follows, . In this paper, we introduce two kind of transformations on polyomino chains and by using these transformations obtain upper and lower bounds of the total irregularity of polyomino chains. Moreover, we prove that the linear chain and zigzag chain are extremal polyomino chains with respect to total irregularity.

    Keywords: extremal, total irregularity, polyomino chain, linear chain, zigzag chain
  • Marzieh Shams Yousefi Pages 151-164

    In this paper, we introduce the decomposition property on locally compact groups and we give a multi-norm structure based on the Fourier and Fourier-Stieltjes algebras on locally compact groups with this property. We show that compact groups have the decomposition property. This construction generalizes the known multi-norm structure of L1-algebras on compact abelian groups. Also, we study some special multi-bounded maps on the Fourier algebras and improve some results in this theory.

    Keywords: multi normed spaces, Fourier algebra, Fourier Stieltjes algebra orthogonal decomposition, decomposition property for locally compact groups
  • HamidReza Yousefzade Pages 165-186

    In home health care (HHC) problem, the assignment of medical teams to patients and scheduling medical members are done manually, which is a time-consuming process and sometimes are not optimized. In this article, we examine the scheduling assignment of medical teams to the patients with a new innovative approach based on resource constrained project scheduling problem. Advantages of proposed approach can be included the use of theorems, standard benchmark problems, and various (meta-innovative) scheduling methods to improve assignment quality, as well as determining the minimum number of human resources required to cover all medical services requested by patients. In this approach, we solve the HHC problem by defining a dynamic priority rule and using the parallel scheduling scheme. Evaluation criteria for evaluating the quality of feasible solutions resulting from scheduling include minimizing the travel time of medical team members, reducing overtimes, maximizing the number of human resources which are used, and so on. The set of feasible solutions satisfy to some constraints such as the total working time in the contracts, the hardware time window of each job, the mandatory breaking time, and the optimal assignment of the medical team to patients (according to the type of service requested by the patient). The numerical results obtained from calling the proposed algorithm on the Kolisch’s benchmarks are presented to evaluate the performance of proposed approach. Based on the results, the proposed algorithm has a high ability to solve the HHC problem.

    Keywords: Resource constrained project scheduling, Scheduling scheme, Priority rule, Home health care services
  • Fereshteh Forouzesh *, zahra Dehghani Poshtroudi, Tayebeh Waezizadeh, Mahdieh Ebrahimpour Pages 187-207

    In this paper, we introduce the notion of state extended ideal associated to a subset of state MV-algebras ‎‎and‎‎‎‎‎‎ investigate the related properties. A characterization of this state extended ideal in a state MV-algebras is given‎. In addition, we study the relation between state extended ideals and state prime ideals, state maximal ideal in a state MV-algebra. We show that if f:A→B is state homomorphism MV-algebra such that f(A^' )=B', then we have (1) If I is a state stable relative to B'⊆B, then f^(-1) (I) is a state stable relative to A'⊆A. (2) If f is an onto and I is a state stable relative to A'⊆A, Ker(f)⊆I, then f(I) is a state stable relative to B'⊆B. ‎In ‎finally, ‎we define state stable ideals and we show that the ‎class ‎‎‎S(B)‎ of ‎all ‎state stable ‎ideals ‎relative ‎to ‎‎ B⊆A ‎is ‎also a‎ ‎complete ‎Heyting ‎algebra, ‎for ‎a state ‎‎MV‎-algebra ‎‎(A,σ).

    Keywords: state extended ideal, state MV-algebra, state chain, stable
  • Alireza Khalili Asboei, Seyed Sadegh Salehi Amiri * Pages 203-224

    Let G be a finite group. We denote by n_{p}(G) the number of Sylow p-subgroup of G, that is, n_{p}(G)=|mathrm{Syl}_{p}(G)|. Denoted by m_{i}(G) the number of elements of order i of G. Given a positive integer n and a prime r, we write n_{r} to denote the full r-part of n, so we can factor n=n_{r}m, where m is not divisible by r. Now fix a prime p. We say that a positive integer n is a strong Sylow number for $p$ if for every prime q, the full q-part n_{q} of n satisfies n_{q}equiv 1 (mod p). Note that if n is a strong Sylow number for p, then nequiv 1 (mod p), and thus n is not divisible by p. Note also that the set of strong Sylow numbers for p is closed under multiplication. Let S be a nonabelian simple group that is not isomorphic to L_2 (r), where r is a Mersenne prime and let p be the greatest prime divisor of |S|. In [1, Conjecture E] A. Moreto conjectured that if a finite group G is generated by elements of order p and G has the same number of elements of order p as S, then G/(Z(G))≅S. In this paper, we verify the conjecture for the sporadic simple groups.

    Keywords: Element order, Simple group, Sylow subgroup